Fest med temat musik

Det finns fester och så finns det fester man minns. Är det dags för att anordna festernas fest så kommer här några bra tips på hur ni ska fixa till en fest med tema musik.

Att ordna en fest med ett tema så underlättar det för både den som ska anordna festen och de som blir bjudna hur festen kommer att bli. Bestäm ett årtionde, varför inte ett klassiskt 80-talstema. Då styr man in både deltagarna till att klä sig i ett mode för rätt årtal. Musikmässigt så kan det vara enklare att välja ett årtal då man själv var aktiv så man har lite koll på vilken musik som var populär då och som man själv diggade. Kollar man upp Spotify så hittar man sköna 80-talslistor som man kan välja att spela under festen. Lägg till från en befintlig spellista och gör en egen med dina favoriter, du kan även dela din lista i samband med inbjudningarna så gästerna kan få lägga till sina favoriter. Det kan bli succé på festen med årets bästa spellista.

Har du några gamla planscher kvar från exempelvis tidningen Okej, kan det vara läge att låta dessa få sitta framme och synas för kvällen. Dessa kommer förmodligen att bli kvällens snackis, då härliga minnen dyker upp hos deltagarna som var med när det begav sig. Se till att ta med låtar i spellistan från dessa också. En del musik spelas fortfarande i både sitt original och som covers. Boy George, Wham!, Van Halen, Queen, U2, Prince och många många fler, är ikoner och Idoler för 80-talet.

Underhållning för kvällen är så klart 80-tals relaterat och en klassisk danstävling är inte att förakta. Släng gärna med ballongdansen på ett hörn, så blir det ett gott skratt. En musiktävling med tidstypisk musik, där artisten eller låten ska namnges. Ett häfte med sånger kan också vara roligt, där allsång ska utföras av de tidstypiska låtarna som låg på Trackslistan. Här kan man ta till snurrande flaskan, där den som flaskan pekar på, får sjunga refrängen ur en låt.

Stilmässigt hur man ska duka kanske inte spelar så stor roll, det är enkelt att kolla på nätet vad som finns att tillgå för att sedan lägga en beställning på festartiklar av olika slag. Det kan vara allt från tillbehör för baren till dukningen på borden. Det finns många klassiska rätter som går att servera under festen, huvudsaken att de är 80-talsrelaterade. Vad sägs om en delad urgröpt avokado med Guacamole och toppat med räkor till förrätt, det kan fungerar även idag. Till varmrätt så kan ni servera rostbiff och en klassisk potatisgratäng. Välj rätter som går att förbereda så att som värdar för festen inte behöver stå i köket och fixa under själva festen.

80's