Hur lyssnar du på musik?

Nu för tiden så finns det massor av olika sätt att lyssna på musik, hur lyssnar du på musik? Vinylen är på väg tillbaka och det verkar som om det är bara riktiga hardcore fan av vinyl som än så länge hitta tillbaka till den klassiska vinylen. Det är många som lyssnar via sin dator, surfplatta eller mobil idag, streaming av musik är större än någonsin. Det finns många sätt att lyssna på sin favoritartist eller band.

Att lyssna på musik via streamingtjänster är vanligt hos många även om CD skiva inte riktigt är borta än. Det finns som vanligt så finns det en trogen skara som fortfarande vill ha både CD och vinyl, där den senare har fått en liten push framåt och ökat i försäljning det senaste året. Att köpa sin musik via nätet är väldigt vanligt idag, antingen som streaming, download eller fysiska skivor i form av CD och vinyler. Väljer du att köpa din musik via klassisk CD har du idag online riktigt bra rabattkuponger och erbjudanden att nyttja vilket gör att du fortfarande kommer ganska billigt undan.

Det man kan se är att antalet fysiska skivbutiker har drastiskt minskat de senaste åren mycket på grund av möjligheten att handla och ladda ner musik från Internet. De som tidigare enbart sålde musik på nätet har gått över till att sälja annat också för att kunna överleva som webbutik, en av dessa är CDON som tidigare sålde nästa enbart musik men idag också säljer andra produkter som till exempel vitvaror och elektronikprodukter.