In Flames

In Flames består av Anders Fridén, Björn Gelotte, Peter Iwers, Daniel Svensson och Niclas Engelin. In Flames har nått stor framgång både i Sverige och runt om i världen. Bandet brukar ofta beskrivas som pionjärer på den melodiska death metal-scenen.

Bandet bildades 1990 och idag finns ingen av originalmedlemmarna kvar. In Flames fick en viss framgång med sitt debutalbum Lunar Strain 1994 men främst på undergroundscenen. Efter den EP de släppte senare det året fick de ett skivkontrakt med tyska Nuclear Blast. I början bestod bandet bara av tre medlemmar och man var tvungen att låna in musiker vid varje spelning. Det blev slitsamt i längden och de ville då utöka bandet för att slippa göra detta. Det var nu som sångaren Anders Fridén och trummisen Björn Gelotte blev en del av bandet. I samband med albumet The Jester Race gjorde sig In Flames 1995 ett namn på den internationella musikscenen.

När Reroute To Remain släpptes hade bandet ändrat sitt sound lite, bland annat genom att man nu kunde höra fler inslag av synthar. Come Clarity som kom ut 2006 är In Flames mest framgångsrika album och blev etta på albumlistorna både i Finland och Sverige. De fick sig även in på den amerikanska Billboardlistan.

In Flames har genom åren haft välbesökta spelningar över hela USA och Europa. In Flames fortsätter att vara viktiga inom sin genre och fortsätter att ha framgångar över hela världen. Enligt gitarristen Niclas Engelin vill bandet på sin kommande skiva ha ett råare sound fyllt av energi.