Kent

Kent skapades redan 1990 men då under namnet Jonas & Giftet. De hade en blygsam start där de mest gjorde små spelningar runt om i Stockholm. 1991 vann de en rocktävling i Eskilstuna vid namn Cult 91 och i samband med bandets vinst fick skivbolaget EMI upp ögonen för dem. 1992 bytte bandet namn till Havsänglar, namnbytet skedde i samband med att Martin Roos tog över på keyboard från Thomas Bergqvist. Bandet fortsatte att spela på mindre ställen och de kämpade för att göra ett namn för sig nationellt. Alla bandets medlemmar flyttade nu också till Stockholm och man valde också att göra ytterligare ett namnbyte, nu till bandets nuvarande namn, Kent.

Under 1994 spelade Kent in en demo som de sedan skickade till Peter Ejheden som arbetade som bandbokare på Pet Sounds Bar. Ejheden gick då över till att jobba på skivbolaget BMG där han hjälpte bandet att bli uppmärksammat av Per Lindholm, som var talangscout på BMG. Kent fick redan samma år sitt första skivkontrakt och började spela in sitt debutalbum som namngavs efter bandet, det här var 1995. 1996 vann Kent priset för bästa rockband på Grammisgalan och efter det gick det fort, redan ett år senare släppte Kent ett nytt album med namnet Verkligheten.

Det var början på en lång och framgångsrik karriär, Kent har sålt hela 2,3 miljoner fullängdsalbum vilket gör dem till en av de absolut främsta grupperna i Skandinavien. Bandet består idag av Joakim Berg, Martin Sköld, Markus Mustonen och Sami Sirviö. Andreas Bovin och Max Brandt hjälper bandet vid livespelningar.