Mamma Mia

Det kan väl inte vara någon som har undgått att antingen höra talas om eller ha sett den fantastiska musikalen Mamma Mia! Denna världsberömda musikalen bygger helt och håller på den legendariska musiken från popgruppen ABBA och i musikalen, som även har filmatiserats, får vi i ett kärleksdrama uppleva alla ABBA:s allra största hits.

Musikalen handlar om den 20-årige Sofie, som tillsammans med sin manna, Donna, driver en taverna på en pittoresk grekisk ö. När handling börjar ska Sofie gifta sig och hon vill att hennes pappa, som hon aldrig har träffat, ska vara med på bröllopet. Donna har alltid vägrat att säga något som Sofies far, så Sofie tar handling och läser sina Mors dagbok i smyg. I den får hon reda på att det finns tre män som skulle kunna vara hennes far, Sofie får då den briljanta idén att, i sin mammas namn, bjuda dessa tre män till sitt bröllop i hopp om att ta reda på vem av dem som är hennes far.

I filmen om musikalen, som är inspelad i Grekland, spelar bland annat Pierce Brosnan, Meryl Streep och Stellan Skarsgård i huvudrollerna. Dock är den mest omtalade och berömda uppsättningen av musikalen den som visas runt om i alla världens hörn på teatrar och stora scener. Sceneriet och framträdandet på en av dessa musikaler beskrivs ofta som magiskt och unikt i sin klass, varför just denna musikal har blivit något av en modern klassiker och en av de mest besökta musikalerna i världen. Mamma Mia! går året om i alla de största konserthallarna och i alla de mest berömda arenorna i de största städerna som New York, Sidney, Los Angeles, Paris och London.

Om man tänker på att ta en klassisk storstadshelg till kanske London och göra det till en musikalhelg kan detta varmt rekommenderas. Det är så enkelt att idag sätta ihop en egen musikalhelg att alla kan göra det genom att kontakta någon researrangör. Då slipper man till och med allt besvär med agenter, diverse konstiga avgifter och massa olika biljetter från olika företag och byråer. Här ordnar man allt hur smidigt som helst, på en och samma plats.

Du kan också boka på egen hand – det är särskilt smidigt om du vill ha en extra lyxig upplevelse (Hilton och spa-helg) eller en riktig budgetvariant (vandrarhem och promenera överallt). Det finns gott om billiga flygalternativ till just London och ett enormt utbud av boende.