Outrigger

Bandet Outrigger är ett relativt nytt tillskott till den svenska musikscenen. De fick sitt genombrott när de la ut sin egen tolkning av förra årets Melodifestivalvinnarlåt You av Robin Stjernberg. De blev då upptäckta av vinnarlåtens två skapare och vips hade Outrigger sin egen biljett in i Melodifestivalen.

Outrigger är ett metalband som i sitt framförande i deltävling nummer 3 gjorde succé. De intog scenen i burar och olika utstyrslar; tvångströja och ansiktsmask av stål är bara två exempel på vad de klädde ut sig i, och framförde sitt nummer, Echo, med glans. Bandet, som också var ett av deltävlingens absoluta favoriter, fick många röster men de räckte inte hela vägen fram till finalen i Friends Arena. De kommer däremot tävla i Andra chansen för att försöka få en plats i Melodifestivalens final och sedan slutligen – Eurovision Song Contest.

De är dock inte det enda rockbandet som tagit sig in i Melodifestivalen. Lördagen den 22 februari äntrade Ammotrack scenen och framförde sitt bidrag Raise Your Hands.

Att hårdrock och metal har fått en självklar plats i Melodifestivalen, och Eurovision Song Contest såg den finska hårdrocksgruppen Lordi till. Med sitt bidrag Hard Rock Halleluja sopade de hem hela Eurovision Song Contest år 2006.

Det är många som håller tummarna för favoritbandet Outrigger och spekulationerna för hur det kommer att gå för dem i tävlingen är många. På Svenska bettingsidor kan man se oddsen för alla Melodifestivalens bidrag och de tror inte fullt ut på Outrigger. De ligger precis i mitten av listan på alla duktiga artister, precis snäppet före Ammotrack, så tävlingen kan sluta precis hur som helst. Det är många som tror att även bandet Ammotrack kommer att gå till Andra chansen under deltävling 4, i alla fall om man ser till vad Betsson har uppe på sin oddssida. Gör de det får Outrigger en likvärdig motståndare och då det kan gå precis hur som helst i sista rundan innan finalen.