Rätt stämning på Halloweenfesten

Halloween är här! Om du fortfarande sitter och filar på de sista detaljerna inför festen kan den här artikeln vara räddningen. Vi vet hur du fixar rätt stämning på festen och få dina vänner att lämna tillställningen med bultande hjärta, ett leende på läpparna och en liten, svag oro för mörka gränder och hörn.

Musiken

Du vill ha rätt soundtrack till festen. I början av kalaset är det mycket hejade och glada skålar från alla som strömmar in. Lite läskig bakgrundsmusik duger, jobba upp stämningen utan att gästerna vet om det. För att hitta rätt ljud kan du använda dig av soundtracks från kända skräckfilmer. Ledmotivet till Halloween-filmerna är en klassiker som flera lär känna igen. Annars fungerar även musik till Fredagen den 13:e eller The Shining.

Senare kan du jobba upp tempot. Cradle of Filth är ett brittiskt dödsmetall- och gothband som gör läskiga musikvideos till sina låtar. Kanske kan du visa upp deras videos på en teven under mitten av kvällen för att få alla i rätt Halloweenstämning.

 

Dekorationer

En fest i läskighetens tecken fungerar inte om du inte dekorerar den. Kalasbutiker som Ballongkungen har massvis med Halloweendekoration, inte minst ballonger för att välkomna gästerna. Låtsasspindelnät är en klassiker som du inte får glömma. Vill du går ett steg längre kan du hyra en rökmaskin och skapa osedda platser och mörka hörn i hemmet där du kan hoppa fram och skrämma gästerna.

Halloween och skräck här ihop med levande ljus. Vill du gå på stort lånar du lyktor och kandelabrar av familj och vänner, du kan nästan lysa upp hela hemmet med endast lyktor. Ställ dem dock på platser där gästerna inte riskerar att stöta omkull dem och ha alltid nya batterier i brandvarnarna och tillgång till en godkänd brandsläckare.