Sanna Nielsen

Sanna Nielsen är en svensk artist som många kanske känner igen framförallt från hennes deltagande i Melodifestivalen, där hon varit en relativt frekvent deltagare med blandad framgång. Få har väl för övrigt missat att hon vann den senaste?

Eurovision

Det innebär ju att hon således också kommer att representera Sverige i den kommande Eurovision Song Contest som i år hålls i Danmark eftersom det var en dansk vinnare ifjol. I tävlingen rankas hon dessutom som en av tre favoriter till att vinna om vi ska tro odssen på olika bettingsajter. Efter Armenien och Norge så är Sanna den tredje favoriten att vinna tävlingen. Låt oss hålla tummarna.

Karriär

Hon har inte alltid haft det alldeles lätt, Sanna. Hon har kallats för Sveriges yngsta tant och hånats för sin stil, men har i slutändan låtit rösten tala. Och på tal om den något elaka tantkommentaren så försvann detta ”rykte” förmodligen rätt så snabbt då hon i Melodifestivalen 2005 framförde sin ”Du och jag mot världen”, i en minst sagt o-tantig utstyrsel. Men oavsett vilket så har Sanna försökt att inte bry sig om märkliga kommentarer och elaka rykten. Till Aftonbladet säger hon att fokus istället legat på de egna fansen och att de snarare än att bry sig om hennes utseende så mycket, istället tycker det är roligt att gå på konsert med Sanna Nielsen – och förmodligen då för att lyssna på hennes sång.

Hursomhelst så fick Sanna Nielsens karriär en riktig raketstart då hon som 11-åring blev den yngsta ettan på Svensktoppen någonsin med låten ”Till en fågel”. Nu 18 år senare som snar 30-åring har hon alltså vunnit Melodifestivalen och ska representera Sverige i Eurovision med sin låt Undo. En låt som enligt egen utsago handlar om livet och hur man kan hamna i situationer man kanske inte trivs i och att man efter att ha tagit sig ur dessa situationer blir en starkare människa. Kanske går det att säga att cirkeln har slutits till nu för Sanna Nielsen.